Rusko - Slovensko 3:2 v príprave

14.04.2012 Celý región

Jaroslavľ 14. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v sobotňajšom druhom zápase v rámci turnaja Euro Hockey Challenge v ruskom Jaroslavli s domácim výberom 2:3.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka oproti prvému duelu nedokázali držať krok s favorizovanými domácimi a prehrávali už 0:3, v záver dvomi gólmi ešte vykresal iskierku nádeje Bartovič, ale na vyrovnanie to už nestačilo.

Rusko - Slovensko 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Góly: 11. Šipačov (Rylov, Širokov), 24. Bodrov (Zubarev), 26. Skačkov (Rylov) - 42. Bartovič (Sersen), 53. Bartovič (Hovorka).
Vylúčení: 6:5 na 2 min
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:0
9046 divákov (vypredané).

Zostavy:

Rusko: Košečkin - Riasenskij, Rylov, Kiselevič, Chudinov, Zubarev, Višnevskij, Medvedev, J. Biriukov - Širokov, Abdulin, Pestuško - Skačkov, Šipačov, Ketov - Varnakov, Bodrov, Makarov - Burdasov, Svitov, Ľudučin
Slovensko: Hamerlík - Baranka, Starosta, Kudroč, Vydarený, Mikuš, Sersen, Mihálik, Stehlík - Sýkora, Cibák, Hossa - Hovorka, Mikúš, Bartovič - Surový, Bližňák, Ružička - Lušňák, Kytnár, Špirko

Aj druhý duel odštartoval náporom domácich, ktorí mali už v úvodnej minúte výhodu presilovej hry. Cibákov faul nepotrestali, i keď Ľudučin dobre preveril Hamerlíka. Slováci však súpera do tlaku nepustili a rýchlo vyrovnali hru. Od úvodnej šance Rusov sa hralo zo zabezpečených obrán a tímy bojovali hlavne v strednom pásme. Slováci si vytvorili akú takú šancu až v 9. minúte, keď Rusov nachvíľu zatlačil Mikúšov útok, no Hovorka neusmernil Bartovičov nahodený puk do siete. V 11. minúte však prišla prvá väčšia chyba Slovákov v obrane a hneď z toho bol gól. Rylov našiel na modrej osamoteného Šipačeva a ten zoči-voči Hamerlíkovi nezaváhal - 1:0. Ani jeden tím sa príliš nesnažil tvoriť a zárodky akcií končili na sústredenej obrane oboch mužstiev. Zostávajúce minúty tak divákov príliš nenadchli.

Rovnaký obraz hry pokračoval aj v druhom dejstve. Prerušila ho až 24. minúta a druhý gól v Hamerlíkovej sieti. Nahodený puk skončil v klbku hráčov pred bránkou, kde sa najlepšie zorientoval Makarov a na kolenách zvýšil na 2:0. Slováci trochu pridal z čoho rezultovala šanca Lušňáka, no vzápätí nedokázali pokryť Skačkova, ktorý bekhendom tretíkrát prekonal Hamerlíka. Pri následnej presilovke sa strhla menšia šarvátka, ale rozhodcovia situáciu rýchlo upokojili. To už ale Rusi zápas pohodlne kontrolovali a Slovákov držali na dištanc. Hostia sa pokúšali s nepriaznivým skóre niečo spraviť, no súper bol vždy o krok pred nimi a tak sa nedostali ani k poriadnemu zakončeniu. Košečkin sa v bránke pomaly začínal nudiť, keď konečne prišla nápaditá akcia, Bližňák však Surového prihrávku pred bránku za jeho chrbát nepretlačil.

Zverencom trénera Vladimíra Vůjteka sa predsa podarilo znížiť na začiatku tretej tretiny. V 42. minúte sa presadil Bartovič po prihrávke Sersena a vykresal iskierku nádeje. Hostia si potom vytvorili aj mierny tlak, ale bez úspechu. Rusi nechceli dopustiť obrat a stále sa tlačili pred Hamerlíka, ktorý niekoľkokrát zachránili svojich spoluhráčov. V 53. minúte sa však dostal k puku opäť Bartovič, ktorý vypálil spoza obrancu a parádnou strelou nedal Košečkinovi šancu - 2:3. Slováci sa ešte pokúsili o tlak, ale na vyrovnanie to už nestačilo.
 

Vyberte región